ErISFaVIA projesi tüm partnerlerin tanışma toplantısı 28- 29 Eylül 2019 da Yunanistan ‘da AMINOMI ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya Thessaly Üniversitesi, Babes- Bolyai Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Blindeninstitut Munchen, Mali Dom, Aminomi ,Syzoi , Romanya Görme Engelliler Okulu, St.Barnabas Körler Okulu, Ayşe Nurtaç Sözbir GÜNEBAKAN (ANSGA)
Erasmus + Programı (Ana Eylem 2) tarafından onaylanan ErISFaVIA (Görme Engeline Ek Engelleri Olan Çocuklara Sahip Aileler İçin Erken Müdahale Hizmetleri) projesinin konsorsiyumunu on kuruluş oluşturmaktadır. Bunların üçünde üniversiteler [Tesalya Üniversitesi (koordinasyon kuruluş)/Yunanistan, Babes-Bolyai/Romanya ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi/Türkiye], ikisi görme engelliler okulları (Cluj-Napoca Görme Engelliler Okulu/Romanya and St. Barnabas Görme Engelliler Okulu/Kıbrıs) ve beşi de çok engelli görmeyen bireylere hizmet veren STK’lardır (Amimoni/Yunanistan, Syzoi/Yunanistan, Ayse Nurtac Sozbir Gunebakan /Turkiye, Münih Körler Enstitüsü/Almanya, Mali Dom/Hirvatistan). ErISFaVIA projesinin konsorsiyumu, görme engeline ek engelleri olan çocuklar için erken müdahale ve eğitim ile ilgili bilgi ve deneyimi birleştiren araştırmacı ve uygulayıcılardan oluşmaktadır.
ErISFaVIA projesinin temel amaçları şunlardır:
a. Erken müdahale programlarında çalışan profesyoneller için zenginleştirilmiş ve güncellenmiş bir eğitim materyali geliştirmek,
b. Görme engeline ek engelleri olan çocuklar için yapılacak hizmetlerde üniversiteler, okullar, kurumlar ve ailelerin dernekleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek ve
c. Görme engeline ek engelleri olan çocuklar için etkili erken müdahale hizmetlerinin geliştirilmesinde en iyi uygulamaları ve kılavuzları vurgulamaktır.
Bu projenin sonuçlarının etkili erken müdahale hizmetlerinin geliştirilmesine, profesyonellerin becerilerinin geliştirilmesine ve görme engeline ek engelleri olan çocuklar ve ailelerini desteklemeye katkıda bulunacağı tahmin edilmektedir. Ek olarak, ErISFaVIA projesinin somut ürünlerinden birçoğu, projenin portalına Açık Eğitim Kaynakları olarak yüklenecektir. Bu şekilde, profesyoneller, paydaşlar ve politika yapıcılar eğitim politikalarını, uygulamalarını, yöntemlerini ve tekniklerini geliştirmek için bunlara erişebilecek ve bunları kullanabilecekler.
The project ErISFaVIA (Early Intervention Services for Families with Children with Vision Impairment and Additional Disabilities) was approved by the Erasmus+ Programme (Key Action 2). Ten organizations compose the consortium of this project. In specific three of them are universities [University of Thessaly (coordinating organization)/Greece, University Babes-Bolyai/Romania, and Istanbul Medeniyet University/Turkey], two are special schools for students with vision impairment (Liceul Special pentru Deficienti de Vedere/Romania and St. Barnabas School for the Blind/Cyprus), and five are non-profit non-governmental organizations for persons with multiple disabilities and vision impairment (Amimoni/Greece, Syzoi/Greece, Ayse Nurtac Sozbir Gunebakan/Turkey, Blindenistitut Munchen/Germany, Mali dom/Croatia). The consortium of the ErISFaVIA project consists of researchers and practitioners who combine knowledge and experience regarding early intervention and education for children with vision impairment and additional disabilities.
The main objectives of the ErISFaVIA project are the following:
a. to develop an enriched and updated training material for professionals who work in early intervention programs,
b. to promote the collaboration between universities, schools, institutions and associations of families who have children with vision impairment and additional disabilities, and
c. to highlight best practices and guidelines for the development of effective early intervention services for children with vision impairment and additional disabilities.
It is expected that the outcomes of this project will contribute to developing effective early intervention services, enhancing professionals’ skills and supporting families and children with vision impairment and additional disabilities. In addition, many of the tangible products of the ErISFaVIA project will be uploaded on the project’s portal as Open Educational Resources. In this way, professionals, stakeholders as well as policy makers will be able to have access and use them in order to improve their educational policies, practices, methods and techniques.